0251-395 654

CAL. BUCUR nr. 1544, Dolj

VIITORUL BANILOR NUMERAR

cash

De-a lungul vremii, platile in numerar au reprezentat metoda cea mai utilizata in toata lumea, acest lucru fiind sustinut prin utilizarea monedelor si a bancnotelor.

Avantajele metodelor de plata traditionale

Unele dintre avantajele utilizarii numerarului sunt: nu se va plati niciun comision sau taxa suplimentara in cazul utilizarii acestuia; chiar daca sunteti intr-un magazin traditional tranzactia are loc imediat, deoarece toate magazinele, ca si multe dintre magazinele online accepta metoda de plata in numerar. De asemenea, nu trebuie sa furnizati date personale sensibile cum ar fi date despre cardurile bancare, ori detalii despre contul bancar, etc…

In ciuda avantajelor existente oferite de platile in numerar, atat persoanele, cat si afacerile trec de la numerar la platile digitale deoarece acestea din urma ofera mai multe beneficii si avantaje fata de platile traditionale, cele ce utilizeaza banii traditionali.

Viitorul platilor cu numerar este incert, dar toate acestea economistii au descoperit cateva indicii care sa defineasca viitorul tranzactiilor ce utilizeaza numerar.

In primul rand, noile generatii aleg din ce in ce mai des anumite metode de transfer electronic al banilor, ceea ce duce la implementarea timpurie a utilizarii platilor digitale, in detrimentul platii cu numerar.

Evolutia platilor electronice

Metodele de plata digitale evolueaza si se imbunatatesc zilnic,  aparand mereu noi metode de plata ce eficientizeaza si usureaza platile. 

Aceasta evolutie permanenta a platilor electronice determina oamenii sa fie din ce in ce mai atrasi de aceste metode in detrimentul metodelor traditionale.

Evolutia zilnica a metodelor electronice de plata este factorul decisiv pentru care platile in numerar sunt din ce in ce mai putin utilizate. Astfel, dupa utilizarea indelungata, de-a lungul anilor, a metodelor de plata in numerar, institutiile bancare si financiare au creat carduri de credit si de debit, iar acestea au devenit foarte populare datorita usurintei cu care pot fi utilizate, atat in mediul online cat si in cazul magazinelor clasice.

In prezent au aparut nu doar metode de plata electronica, ci si monede digitale cum ar fi criptomonedele. Acesti bani virtuali nu exista fizic, dar in prezent sunt acceptati ca metoda de plata in multe magazine online din intreaga lume.

De aceea, viitorul banilor lichizi chiar daca este incert, ne poate oferi indicii pretioase despre ceea ce se poate intampla in urmatorii ani, odata cu aparitia noilor generatii de utilizatori digitali.

© 2021 CitPay